Over ons

Maak kennis met familie van den Corput

Aan het Hondseind in Alphen zijn in 2019 door Bouwservice Corput, het bouwbedrijf van Gerard van den Corput, vijf luxe vakantiewoningen gerealiseerd. Daarmee is een droom van Gerard & Miranda van den Corput werkelijkheid geworden. Twee passies, namelijk huizen bouwen van Gerard en paarden van Miranda hebben ervoor gezorgd dat “Droomeind” is ontstaan. Het begon met de opmerking van lesklanten van Miranda dat het jammer was dat ze niet konden overnachten aan het Hondseind in Alphen. Het idee van een simpele, tijdelijke woning werd al snel overboord gegooid. Familie van den Corput wilde kwaliteit, rust en ruimte. En zo ontstond het huidige plan: het bouwen van vijf vakantievilla’s met oude balken, rieten kap en alle luxe met de mogelijkheid tot bijboeken van het paardenhotel. 

Paarden als passie

Gerard & Miranda wonen alweer 15 jaar aan het Hondseind in Alphen. Daar vonden de ideale plek om de passie voor paarden voort te zetten. Fokken en trainen van dressuur- en springpaarden en daarnaast ook vaak logeerpaarden. Miranda & Gerard staken ook veel energie in de wedstrijdpassie van de kinderen waardoor ze vaak niet aan het pure genieten toekwamen. 

“Dan zie je ook niet de geweldige omgeving waarin wij hier op Hondseind in wonen. Daar moesten andere mensen op ons wijzen.”

Toen er steeds meer vraag kwam naar overnachtingsmogelijkheden, werden er serieuze plannen gemaakt. Maar wel passend, namelijk met kwaliteit, ruimte en rust. 

Bouwen als passie

Gerard is eigenaar van Bouwservice Corput en had dus voor de uitvoering van de plannen zelf de kennis in huis. Op 8 april 2018 startte de bouw. Een grasveld is veranderd in een ruime oprit met vijf prachtige vakantievilla’s. De villa’s zijn geschikt voor maximaal 6 personen en voorzien van alle mogelijke luxe. Ook is er aan het milieu gedacht. Geen aardgas maar een duurzame, centrale palletkachel die de vloerverwarming aanstuurt en alle vakantiewoningen behaaglijk verwarmd. Iedere woning heeft haar eigen thema en inrichting, zoals Villa Amore, D’oro en Brocante. 

Droomeind is geschikt voor iedereen die wil genieten van de rust en prachtige omgeving, te paard, op de fiets, om te schilderen of om de lokale evenementen en activiteiten te bezoeken. 

Kortom, wil jij ook even heerlijk wegdromen?
Graag tot ziens aan het Hondseind te Alphen!