Omgeving

Verken de omgeving van Alphen

Familie van den Corput heeft gastvrijheid hoog in het vaandel staan en laat jou graag kennis maken met de prachtige omgeving en de lokale ondernemers. Op deze pagina delen we graag wat tips om jouw verblijf bij Droomeind zo aangenaam mogelijk te maken. 

Waar wil je graag meer over weten? 

Bij Droomeind

High Tea & High Chocolate

C&N High Tea thuis verzorgt een heerlijke high tea of high chocolate in jouw vakantiewoning op bestelling. Maak kennis met verschillende soorten tea en proef de heerlijkste hapjes. Wil je dit graag bij jouw verblijf op Droomeind? Geef dat dan aan bij de boeking. 

Wandelen, fietsen en paardrijden

Op slechts 15 minuten loopafstand vindt je Het Ooievaarsnest, een gevarieerd landschap met drassige weilanden en beboste gebieden. Naast heerlijk wandelen, vind je hier ook mooie ruiter- en menpaden. Bijzonder in dit gebied zijn de Moerascipressen die in een van de drassige weiden staan. Deze van oorsprong Amerikaanse bomen zijn naar schatting zo’n 200 jaar geleden geplant. Het landgoed dankt de naam aan het ooievaarsnest dat op de grote schuur staat. De schuur is oorspronkelijk gebouwd als schaapskooi en tot op de dag van vandaag is er nog een kudde schapen aanwezig op dit landgoed.

Lente, zomer, herfst of winter. In ieder seizoen laat recreatieplas ’t Zand en de daarbij behorende bossen zich weer van een andere kant zien. Je kunt hier wandelen, fietsen of zwemmen. Naast de rust en de ruimte die ’t Zand te bieden heeft wordt het ook op sportief gebied gebruikt. De Wielerploeg van de Rabobank traint hier in de winter met het veldrijden. In het voorjaar start op ’t Zand in Alphen het seizoen van de samengestelde wedstrijden voor de paard en de pony sport in Nederland. En in het naseizoen wordt sinds 2015 jaarlijks de MTB 6 uurs race van ’t Zand georganiseerd.

De Regte Heide, kijkt uit op de skyline van Tilburg. Maar, verder word je alleen omringd door natuur. Door beekdalen welteverstaan: het beekdal van de Oude Leij in het westen en in het oosten het beekdal van de Poppelsche Leij. Je hebt een mooi uitzicht op die beekdalen vanaf de ‘Vijfberg’: een reeks grafheuvels uit de Bronstijd (2000-700 vóór Christus).

Foto: Fred van Laarhoven

In de Loonse en Drunense Duinen vind je bos, heide en vooral veel zand. Het is een van de grootste stuifzandgebieden van West-Europa. De wind kan op veel plekken ongestoord waaien en dat zorgt voor een steeds veranderend landschap. Dat, en het wisselen van de seizoenen, maken ieder bezoek weer een nieuwe belevenis.

Foto: www.anwb.nl

Landgoed de Hoevens is een eeuwenoud landgoed dat al 3 generaties in eigendom is van de familie Van der Lande-Vogels en een rijke geschiedenis kent. Je kunt hier prachtig wandelen en te paard de ruiter- en menpaden verkennen. De natuur op De Hoevens is steeds in ontwikkeling. Aan de hand van oude kaarten zijn verdwenen houtwallen hersteld, nieuwe lanen aangelegd en poelen gegraven. Op de akkers worden biologische granen verbouwd, waaronder enkele ‘vergeten’ soorten zoals het St. Jansrogge. 

De Chaamse Bossen behoort tot één van de mooiste wandelgebieden waar je samen met de hond heerlijk kunnen wandelen. Dit losloopgebied kenmerkt zich door prachtige natuur en prachtige zwemgelegenheden voor uw hond.

Na afloop of van te voren kan je een hapje of drankje bestellen bij Pannenkoekenhuis de Steengroeve.  

Op een klein halfuurtje van Droomeind ligt het Nationaal Park de Biesbosch. Het is een beschermd natuurgebied en het grootste zoetwatergetijdengebied van Europa. Dat houdt bijvoorbeeld in dat je er veel wilgenvloedbossen en kreken vindt.

Je kunt hier de natuur verkennen te voet, met de fiets en op het water. Het gebied is goed te bereiken en er is voldoende parkeergelegenheid. 

Foto: www.beleefdebiesbosch.nl

Horeca

In Alphen en omgeving zijn verschillende horecagelegenheden te vinden om heerlijk een hapje te eten. Ook bezorgen bij Droomeind is vaak een mogelijkheid, zodat je in de vakantievilla van een heerlijke maaltijd kan genieten. Wij bevelen je graag onderstaande horecagelegenheden aan. 

Toerisme

Alphen ligt in Noord-Brabant bij de Belgische grens, aangrenzend bij de dorpen Chaam, Baarle-Nassau, Gilze, Goirle en Poppel. Alle dorpen hebben hun eigen historie en bezienswaardigheden. Toerisme de Baronie en Keigaaf Brabant laten jou graag de verrassende geheimen ontdekken van het groene en bourgondische gebied tussen Breda, Tilburg en de Belgische grens. Laat je inspireren door al het moois dat de prachtige regio te bieden heeft.